Арх. Костадин Палазов, кандидат за кмет от „БСП за България“: В Пловдив ние се борим срещу корупционния модел „ГЕРБ“

БСП е единствената партия предлагаща социални решения

„Въпросът за Альоша и паметника на Левски е провокативен. Това не е приоритет за гражданите на Пловдив. Сигурен съм, че 90% от пловдивчани няма да се лишат от символа на града“, коментира арх. Палазов, без да избягва отговор по темата

Удобен противник в битката за Пловдив няма, ние се борим срещу модела „ГЕРБ“, който 12 години управлява общината“, това заяви в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” кандидатът за кмет на „БСП за България“ арх. Костадин Палазов.

Водещият на утвърдения публицистичен формат за задълбочени политически дискусии по NOVA NEWS го попита „Обединен ли е Пловдив днес“.

„Ако става дума за управлението на Пловдив – управляващите и тези, които ги подкрепят са обединени в корупционните схеми. Самият Пловдив иначе е доста разединен и това си личи от многото кандидати излъчени от различни партии с едни и същи, припокриващи се идеи и заявки.

Надявам се, че ще се обединят гражданите на Пловдив и ще гласуват срещу корупцията и корупционните схеми от които страдаме вече много години”, заяви кандидатът.

Арх. Палазов изрази надежда, че разума на пловдивчани ще надделе и те ще осъзнаят, че БСП е единствената партия предлагаща социални решения. „На хората им омръзна от старите лица, които управляваха досега. Искат нещо съвременно, млади и позитивно. Аз съм архитект и това е една съзидателна професия. Надявам се, че ще можем да допринесем за подобряване живота на пловдивчани“, коментира социалистът.

„Поддръжниците на ПП са едни млади хора, които искат промяна. Надявам се, че те ще припознаят в нашата програма точно левите идеи”, добави арх. Палазов.

„Въпросът за Альоша и паметника на Левски е провокативен. Те са изградени по различно време и олицетворяват различни епохи. Една скулптура не може да бъде фетишизирана и да се изтъква коя къде да бъде. Това са решили навремето архитектите правили тези композиции. Всяка една фигура има своята история, за да бъде достойна и не трябва единия паметник изкуствено да се противопоставя на другия. За нас Левски е икона, няма друг като него. Но не можем да пренебрегнем и резултатите от втората световна война. След като се иска референдум аз нямам против – сигурен съм, че 90% от пловдивчани няма да се лишат от символа на Пловдив“, коментира той споровете и предложенията относно премахването на поредния руски паметник.

Арх. Палазов изрази несъгласие с начина, по който се изгражда пробива под Централна гара. По думите му, в камарата на архитектите са имали възражение, защото силово предложеното решение не най-доброто за града – то сменя тотално транспортно-комуникационната схема на града. „Трафикът е като водата. Когато запушиш на едно място – отива на друго. Това нещо се моделира със специални програми. Такава е закупена от предишната управа, но тя не се използва.

В момента Пловдив е разкопан на различни места и не знам има ли въобще временна организация, която да е приета. На много места виждам хаос“, уточни кандидатът за градоначалник от социалистическата партия.

„БСП специално има декларация срещу сделките, които се извършват с пловдивския панаир. Сделката с община Варна, придобиването на допълнителни акции и получаването на безконтролна власт. БСП Пловдив винаги сме искали държавния дял да се запази, за да може да бъде в интерес на всички граждани. Има доста натрупани проблеми с гребната база. Там се направи един ПУП, в който гребната база се разделя на множество парцели, които се дават на концесия за по 35 години. Това нещо става с решение на общинския съвет и там се възползват множество хора. По този начин окапва зелената система на Пловдив и ние сме против“, обобщи той за проблемите с пловдивския панаир и гребната база. По думите му пловдивчани вече са се уморили над 12 години от синьото управление и корупционните схеми.

„Затова ние им предлагаме едно прозрачно управление като първото, което ще направим е да направим публични дебатите в експертния съвет на общината. Оттам нататък им обещаваме едно честно и открито управление.

„Затова призовавам хората да гласуват с Бюлетина номер 1 – повече за Пловдив“, каза в заключение арх. Костадин Палазов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.