БСП-Пловдив регистрира най-младата листа

Арх. Костадин Палазов е кандидатът на социалистите за кмет на Пловдив

„Тръгваме на избори обединени“, заяви председателят Иван Петков

Коалиция “БСП за България“ регистрира днес в ОИК–Пловдив кандидатите за кмет на Община Пловдив, за районни кметове и листа за общински съветници за участие в местните избори на 29 октомври 2023 г.

Лично председателят на ГС на БСП-Пловдив, депутатът Иван Петков подаде документите за регистрация. Той пристигна в сградата на ОИК заедно с кандидатът за кмет на Община Пловдив арх. Костадин Палазов и водачът на листата инж. Калин Милчев.

С тях бяха и кандидатите за кметове по райони:

Христо Бозуков – кандидат за кмет на район “Южен”, който е бивш министър на земеделието в служебното правителство и директор на Института по тютюна,

Анелия Кирова – кандидат за кмет на район “Тракия“,

Минка Сърнешка – кандидат за кмет на район “Централен”,

Мартин Стойчев – кандидат за кмет на район “Северен”,

Димитър Джевизов – кандидат за кмет на район “Източен”,

Наум Китанов – кандидат за кмет на район “Западен”

и кандидати за общински съветници от листата на социалистите.

Листата на коалицията е от 45 души.

„Ще се борим за всеки глас в Пловдив. Ще покажем истинското лице на БСП и се надяваме, че освен леви избиратели, ще ни подкрепят и тези, които години не са подкрепяли никого”, това заяви пред медиите, след регистрацията градският лидер Иван Петков.  По думите му амбицията на ръководството на БСП е да има повече представители в местния парламент.

“Тръгваме на изборите обединени. БСП излиза с най-младата си листа – имаме двама представили на 22 години, с образование в сферата на културата, а най-възрастният кандидат е уважаваната д-р Венета Заранкова“, коментира още Иван Петков. Той допълни, че сред основните приоритети на БСП за града са: благоустрояването, нови детски градини и ясли, зелените пространства и реката.                                                          Стана ясно още, че БСП-Пловдив ще представи подробно платформата и кандидатите за местните избори във вторник 26 септември. Това ще стане в Пресклуба на БТА от 11 часа.