БСП Южен залага на бивш министър

БСП Южен залага на бивш министър за кандидат за кмет на района.

Бившият министър на земеделието проф. Христо Бозуков беше издигнат за кандидат за кмет на район Южен на провелото се днес заседание на Районната конференция на БСП “Южен” в Пловдив. Останалите четирима кандидата се отказаха в полза на професора.

Доц. Атанаска Тенева представи кандидатурата на Христо Бозуков, като изтъкна както професионалните, така и личните му достойнства. Тя постави акцент върху популярността му в научните среди и върху факта, че той ще получи широка подкрепа от много хора в района.

Изборът на професор Бозуков беше посрещнат от делегатите с бурни аплодисменти и поздравления. Той каза, че е обнадежден от изказаната подкрепа и ще търси такава на различни нива. Сподели, че се надява опитът, който е натрупал и като администратор, и като ръководител, да му послужи в кампанията за предстоящите местни избори, за да реализира политиките, които БСП отстоява.

Професор Бозуков получи номинации от район “Южен” също за кандидат за кмет на града и за общински съветник. Той, обаче, отказва да се включи в надпреварата за градоначалник на Пловдив, за да се концентрира върху тази за кмет на район “Южен” и в листата за общински съветници.

Христо Бозуков участва активно в изготвянето на Програмата на БСП район “Южен” за спечелване на Местни избори 2023, като след днешната Конференция започва да сформира екип от експерти, които да го консултират в предстоящата кампания.

Акценти в програмата на района са: справяне с презастрояването, прозрачно планиране на инфраструктурни проекти и довършване на настоящи такива, които зависят от районната администрация. И още: грижа за културните паметници, планиране на нови места за деца в ясли и градини, като се предвиди строителство на такива.

По време на кампанията проф. Бозуков отново ще разяснява необходимостта от децентрализация в разпределянето на бюджетните средства. В противен случай функциите на районния кмет в инвестиционни намерения и други дейности ще останат в рамките на контрола на кмета на града.

Предстои кандидатурата да бъде одобрена и от делегатите на Градската Конференция, която ще се проведе на 30.07.2023 г., както е записано в Устава на партията.