Жители на „Тракия“ са лишени от транспортна свързаност

Пловдивчани от микрорайон А7 в  район „Тракия“ са лишени от транспортна свързаност заради  недомислие на сегашната управа на града. За това сигнализира , живеещата в квартала гражданка Мария Евтимова, по време на среща с кандидата за кмет на район „Тракия“ от коалиция „БСП за България“ Анелия Кирова.

Кандидатът на социалистите се видя с жители на микрорайона на терена около така наречените “Биотехнологии” до бл.319. Анелия Кирова се увери на място, че за почналото изграждане на тренировъчен комплекс до стадион “Локомотив” – проект, с който управляващите Пловдив се гордеят, спира достъпа до единствената пешеходна пътека, по която живущите в зона А7 са стигали до спирка на градски транспорт.

“Нямаме пряк достъп до автобусни спирки и то защото футболните игрища са буквално залепени до оградата на оранжериите, категорични са тракийци от микрорайона.

На Евтимова и съкварталците ѝ се налага ежедневно да обикалят около километър и половина, за да се доберат до стоянка на градски транспорт.

Хората предлагат от терена на концесията да се отделят поне 3 м и да се благоустрои пътека, по която да стигат за 200 метра до спирката.

Кандидатът за кмет на „Тракия“ от БСП ги увери, че ще работи за решаване на техния казус.

„Удобен и редовен градски транспорт до всеки район на града е основен приоритет в приоритет в програмата на БСП за управление на Пловдив“, напомни Анелия Кирова и ги призова да гласуват за повече за Пловдив с №1 в интегралната бюлетина на 29 октомври.