И старши учителите ще получат парична награда за 24 май по предложение на БСП

36 младши и старши учители ще получат отличия „Почетна значка на град Пловдив“ по случай 24 май – Денна Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, реши днес местният парламент. В предложението на кмета Костадин Димитров за парична награда по повод професионалния им празник бяха предвидени само младшите учители от списъка с награди.  

Председателят на политически представената група на „БСП за България“ в Общинския съвет на Пловдив инж. Калин Милчев предложи по време на заседанието старшите учители също да получат парично изражение на наградите.

„Образованието е основна ценност. Дължим почит и благодарност към хората, които възпитават и обучават нашите деца и то не само за 24 май“, заяви Милчев.

От името на вносителя предложението му прие зам.-кметът по финанси Женя Петкова, която също се съгласи със становището на социалистите, че не е редно да делим хората.

Предложението бе прието с 35 гласа „За“, така пълният списък с 36 старши и младши учители ще бъдат отличен с „Почетна значка на град Пловдив“, диплом и паричнапремия от по 400 лв. за празника.

Leave a Comment