Кандидатът за кмет на район „Южен“ проф. Христо Бозуков с протестно писмо срещу затварянето на Бетонния мост

Граждани на Пловдив, кандидатът за кмет на районЮжен“ от БСП проф. Христо Бозуков и социалиститеот района, се противопоставят на затварянето за ремонтна Бетонния мост

Хората са готови на протестни действия, ако не бъдат чути

Граждани на Пловдив, кандидатът за кмет на район “Южен“ от БСП проф. Христо Бозуков и социалистите от района, сепротивопоставят на започването на ремонта на Бетонниямост точно сега. Те изпратиха протестно писмо с входящ № 23 П – 8707 до кмета на града, с копие до районния кмет, в което се казва, че заради просрочените ремонти в квартала търпението им е на ръба. Хората искат първо да бъдат завършени връзките „Модър – Царевец“, пробива под гарата и булевардът пред нея, преди да се пристъпи към отрязването на движението пред моста.

Ето и пълният текст на протестното писмото:

ДО

КМЕТА НА

ОБЩИНА ПЛОВДИВ  

КМЕТА НА

РАЙОН „ЮЖЕН”

ОБЩИНА ПЛОВДИВ  

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

Граждани на Пловдив, кандидатът за кмет на район „Южен” проф. Христо Бозуковот „БСП за България” и социалистите от районЮжен, се противопоставяме назапочването ремонта на Бетонния мост точно сега. Стигат ни и прескочилите всякаквисрокове ремонти на ул.”Даме Груев” и бул.”Александър Стамболийски!

Трафикът е ужасен! Сутрин и привечер, в час пик, се създава потенциална опасностот ПТП!

Стига вече експерименти на гърба на гражданите, стига сте издевателствали надтърпението на обикновените хора, които са данъкоплатци и съответно спонсоринабезумните Ви начинания. Здравко Димитров кметът на града, казва къде и какъв ремонтда се прави, а Костадин Язоврайонният кмет, не смее да възрази, дори и да знае, че тозиремонт, в този момент блокира квартала.

Разбира се, ремонтът на Бетонния мост касае всички пловдивчани, които пътуватпрез „Южен” за Околовръстното или презКоматевски възел” към кв. „Коматево. С предвижданата реконструкция, влизането в града рано сутрин ще бъде затруднено, автомобилният поток ще натовари допълнително „Коматевски възел и надлез „Родопи”.

Още от сега, без да е започнал ремонта, хората закъсняват за работа, децата им заучилище, заради сутрешните автомобилни тапи. Бизнесът губи средства, заради закъснелидоставки. За замърсяване с прахови частици и газове, да не говорим. Как ще се справите с тезипроблеми?! Отговорът е никак! Всички видяхме, че нехаете за пловдивчани и поточноза жителите на район „Южен“.

Най-остро се противопоставяме на ненавременния ремонт на Бетонния мост!

Нашето предложение е, Община Пловдив и НКЖИ да довършат започнатите проекти: „МодърЦаревец и пробива под Централна гара и тогава да се извърши предвидената реконструкция на Бетонния мост.

Ако не вземете под внимание общото недоволство сред гражданите на район„Южен, то може да прерастне в протест!

Проф. Христо Бозуков, кандидат за кмет на р-н Южен от „БСП за България“