Корнелия Нинова: Няма да участваме в извънредни заседания на парламента, докато войнолюбците не включат нашите предложения

Корнелия Нинова: Няма да участваме в извънредни заседания на парламента, докато войнолюбците не включат нашите предложения


„Росица Кирова, тоест ГЕРБ
, отказва да включи в програмата на извънредното заседание на Народното събрание нашите две точки, които се отнасят за това България да не изпраща войски в Украйна и предоставената българска военна техника да не се използва за обстрелване на цели на територията на Русия. Поради това ние ще бойкотираме това заседание, докато нашите две точки не бъдат разгледани.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг.

По нейните думи това са едни от най-важните въпроси, които в момента притесняват хората. 

„Кой си ти, служебен министър за 2 месеца Запрянов, че еднолично да заявяваш Украйна да прави каквото реши с предоставеното от България въоръжение и техника?! Единственият орган, който може да решава тези въпроси, е Народното събрание,  а служебният кабинет да организира изборите,” реагира тя на изказване на министъра на отбраната от по-рано днес.

„Очевидно е, че войнолюбците не искат да решим този въпрос, затова – бойкот от нашата парламентарна група и неучастие в извънредното заседание“, категорична бе Нинова.

Според нея темите, включени в програмата на НС, са важни, но не са належащи, за да бъде свиквано извънредно заседание, като те могат да бъдат решени и след изборите.