Мартин Стойчев, БСП: Ще превърна район “Северен” в по-чист, по-зелен и по-привлекателен за живеене

Роден, израснал и живее в район “Северен”, на 28 години. Възпитаник на Езикова гимназия “Иван Вазов”. Владее три езика – италиански, английски и руски. Завършил висше образование “Право” в Юридическия факултет ПУ ,,Паисий Хилендарски”.

Какво ви мотивира да се включите в предизборната надпревара за кмет на района?

Включването в предизборната надпревара за кмет на район Северен е голямо предизвикателство за мен. Мотивацията не се дължи  само на това , че съм роден, израснал, живеещ и с корени от Кършияка. Дължи се на това, че всеки ден се сблъсквам с мръсотията, с разбитите тротоари, със занемарените и изсъхнали тревни площи, с липсата на достатъчно детски и спортни площадки, с липсата на паркоместа… Въобще, с липсата на всичко, което може да накара всеки един от нас гражданите, да живее по-добре в квартала си.

Обичам и харесвам района си! Обидно ми е от това, че не се полагат никакви грижи за него. Всичко това ме мотивира да се боря.

Може ли да опишете границите на района?

Границите на район „Северен“ на запад, север и изток съвпадат със землищната граница на Община Пловдив с община „Марица“, а на юг е северният бряг на река Марица, където от изток на запад граничи с районите „Източен“, „Централен“ и „Западен“. Районът се състои от следните квартали: „Кършияка“, „Герджика“, „Гагарин“, „Филипово“, „Захарна фабрика“, „Гаганица“, „Разкопаница“, „Марица Гардънс“, „Тодор Каблешков“ и „Харман Махала“.

Смятате ли, че районните кметства трябва да разполагат със самостоятелни бюджети?  

Да, много належащо е районните кметства да разполагат със самостоятелни бюджети. Всеки един районен кмет трябва да бъде по-децентрализиран от общинския кмет, за да предприема по-бързи и адекватни решения за гражданите на района.

Проблемите свързани със: замърсяването; лошата инфраструктура; с изчезването на тревните площи и превръщането им в незаконни паркинги; с липсата на достатъчно детски и спортни площадки за малки, младежи и възрастни; с липсата на поливни системи; разбитите тротоари,  недостатъчното пейки из района; с изграждането на повече транспортни линии. Всички тези проблеми ще се решат по-бързо и адекватно със самостоятелни бюджети от страна районните кметства. И не на последно място ще се реализират проекти в областта на културата и младежта.

Кой, според вас, е най-наболелият проблем в района и как ще се справите с него?

Няма най-наболял проблем, всички са навързани. Липсата на чистота, занемарените и изчезващи паркове и тревни площи, разбитите улици и тротоари – всички са сериозни и наболели. Те трябва да се решават успоредно и комплексно, за да може района да придобие по-приятен облик за живеене.

Три неща, които харесвате в района си и три, с които ви е трудно да се примирите?

Харесвам и обичам района си, ако не го харесвах, щях да го напусна. Всеки един от нас в днешно време може да смени квартала, района и града. Все пак съм с корени от Кършияка затова го харесвам, няма конкретни три неща.

Трудно ми е да се примиря с досегашното безхаберно управление на „Северен“, което го превърна мръсен, западащ и отблъскващ район.

Защо хората да гласуват за вас?

Гласувайте за мен за кмет на район „Северен“ с бюлетина № 1 , за да се превърне района ни

в по-чист, по-зелен и по-привлекателен за живеене !