Минка Сърнешка: Градът се нуждае от теб!

 Кандидатът за кмет на район „Централен“ от БСП залага на екологията, здравето, културата и насърчаването на местната икономика като приоритети в своята програма.
Минка Сърнешка е кандидатът на БСП за кмет на район „Централен”. Тя е на 57 години, семейна. Дълги години е работила в частния сектор. Била е общински съветник, член в комисиите по здравеопазване и социални дейности, туризъм, спорт и младежки дейности. Познава добре структурата и управлението на общината. Не се страхува от предизвикателствата в местната власт.
Кандидатът на БСП има цялостна програма за развитието на района и ясен план за справяне с проблемите в административното обслужване, екологията, сигурността и трафика. Подкрепата за пловдивската икономика ще е важен елемент в работата и като кмет на район “Централен”.
Образованието също е важен акцент в нейната платформа. Тя залага на подпомагане на училищата в борбата с неграмотността, подобряване на столовото хранене и здравното обслужване на учениците. Акцентира и върху здравето на подрастващите, здравословното хранене в детските ясли, градини и млечни кухни, възможностите за спорт и отдих.
За конкретните приоритети, заложени в кампанията и за кмет на района, и идеи как да се реализират, ще разкажем в няколко следващи публикации.