Минка Сърнешка е кандидатът на БСП за кмет на „Централен“

Бившият главен секретар на Областна администрация Пловдив и общински съветник в мандата 2011-2015 Минка Сърнешка беше избрана за кандидат за кмет на район „Централен“ на заседание на Районната конференция на БСП-„Централен“ вчера. Кандидатурата й беше единодушно одобрена от делегатите.

Преди да бъде избрана, Сърнешка запозна присъстващите със своята програма и приоритети за развитие на района, както и с екипа от експерти, на които ще разчита. А след избора благодари за подкрепата и заяви, че ще работи в синхрон с другите кандидати и най-вече с кандидата за кмет на Община Пловдив на БСП, който ще трябва да бъде определен на Градската конференция на 30 юли 2023 г., когато ще бъде подредена и листата за общински съветници на социалистите.

На вчерашното заседание беше избран и председател на Районния съвет на БСП-„Централен“ – Панчо Панчев. Той е дългогодишен социалист и признат експерт в сферата на сигурността, член на дружеството на пловдивските писатели и председател на Асоциация „Сигурност“ Пловдив. Той беше номиниран и за кандидат за общински съветник.