Николай Маринов, БСП: Пловдив е като малко копие на цялата ни държава

Николай Маринов е роден в град Пловдив. ЗавършваИкономически УниверситетВарна през 1996 годинаи веднага след това започва работа в първото отпетте най-големи предприятия в страната. Работи в областта на корпоративния финансов анализ и вътрешния контрол. Специализирал е в управлението на риска, бюджетирането и приложниясофтуер. Редовен участник е във форуми, свързани с архитектура и строителство, музика, древницивилизации. Женен, с едно дете. Той е кандидат за народен представител в листата на “БСП за България” за 16 МИР Пловдив с номер 24 в бюлетината и преференция 113.

 

– Г-н Маринов, как ще мотивирате гражданите да гласуват на поредните избори за Народно събрание?

Мотивацията винаги става с показване на реални резултати. Стоейки далеч от властта, БСП няма как да постигне своите цели, поне в пълен размер. Но може да посочи какво не са направили опонентите и какво ще направи самата БСП, ако управлява. Като единствената социална партия в България, БСП ще се фокусира основно върху хората, като се съсредоточи над следните цели: ръст на доходите, укротяване на инфлацията, семейно подоходно облагане, ръст на социалните плащания, реформа в образованието, реформа в здравеопазването. За да можем след това с удовлетворение да посочимпостигнатите резултати. За да бъдат избирателите мотивирани да ни подкрепят и за следващ мандат.

 

Какво отличава „БСП за България“ от оставалите партии и коалиции, които се борят за доверието на българите?

Доказано в годините БСП е единствената социална партия. Реално тя може да застани зад всеки човек, докато другите партии стоят единствено зад определен кръг от хора и защитават интересите само на избирателите в определена сфера от интереси.

 

Как бихте описали ситуацията в страната ни към момента?

В момента страната ни е в ситуация, подобна на известната приказка „Новите дрехи на царя“. Всички средства за масова информация ни заливат с идеите колко добре живеем, как страната ни е силна, със стабилна икономика и т.н. Затова ни трябва онова малко момченце, което да каже, че „царят е гол“. В действителност „голотата“ се състои в следното: висока инфлация, ниски доходи, голям ръст на сивата икономика, функционално неграмотно поколение, лошо и комерсиално здравеопазване и т.н.

 

Какви приоритети бихте очертали пред новия 50-и парламент и пред себе си като кандидат за народен представител?

Би следвало 50-ият парламент да бъде съсредоточен върху следните приоритети: ръст на доходите и покупателната способност на гражданите; реформа в образованието; реформа в здравеопазването; отстояване на българските национални интереси.

Като член в партията, стояща зад обикновения човек, защитавайки правото му на достоен живот, ще положа всички усилия да се вдигне жизнениятстандарт на обикновения човек който представлява приблизително 95% от населението в страната. Достойният живот е не оцеляването с доходи,стигащи само за комунални услуги и лекарства. Достойният живот е този, при който тези разходи са неусетна част от живота на всеки човек.

Често давам следни пример при разговорите ми с познати: Обединените арабски емирства са изградили държавата, която познаваме в момента от пустиня, море и нито една река, благодарение на един ресурс. Не кой да е, а нефт. В България този ресурс е недостатъчен. Но страната ни има много други: излаз на море, планини, минерални извори, богато археологическо наследство и, не на последно място, други полезни изкопаеми. При правилното управление на тези дадености можем да постигнем дори повече от ОАЕ.

 

Кои са каузите, свързани с Пловдив, които ще приемете като свои в следващото Народно събрание?

Пловдив е един прекрасен град, който в последните 34 години не случи на управление. Той се явява като малко копие на цялата ни държава. Град с къс хоризонт, без ясни цели и мерки за по-нататъшното си развитие. Толкова са много нещата, които трябва да се коригират в града ни, че буквално трябва да се започне почти от нулата. Лошо функциониращите общински предприятия водят до лоша инфраструктура, презастрояване, колабиращ градски транспорт, безобразен трафик, тромава общинска администрация и много други. Като пловдивчанин съм готов да дам всичко от себе си за преодоляването на тези проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!