ПОЗИЦИЯ на БСП Пловдив

Изразяваме категоричната си позиция ПРОТИВ предложението на кмета, г-н Здравко Димитров, на днешната сесия на ОбС – Пловдив, да бъде закупена от общината спортна зала “Строител” за 6 млн.лева!
Считаме за недопустимо парите на пловдивчани да бъдат изразходвани по този абсурден начин, в който прозират нечисти намерения и се цели да се облагодетелства определен кръг от лица.
Фактът, че за втори път кметът се опитва да прокара предложението, означава само едно – всичко е подготвено и то вероятно ще мине на днешната сесия, но за чия сметка? Разбира се, за наша – на всички граждани на Пловдив.
Спортна зала “Строител” е с метална конструкция и е построена върху общинска земя преди 35 години, без съвременна изолация и нейното отопление е енергийна яма. Това прави експлотацията й през зимата невъзможна, а през лятото е трудно без климатизация, затова кметът е решил на всяка цена да направи услуга на собствениците и да ги отърве от разходите за поддръжка. Те, от своя страна, искат да получат за имота космическа сума, която не кореспондира с пазарните оценки за такъв имот. За сравнение, целият спортен комплекс “Дунав” с голяма зала и външни игрища е под 4 млн. и е построен със съвременни материали.
Анализът показва, че използването на съществуващата спортна база в Пловдив е не повече от 10%, което обезмисля подобен тип инвестиция от страна на общината, която е крайно наложително да помисли за десетките проекти, чакащи финансиране и имащи много по-голям обществен фокус и значение – Дондуковата градина, парка хан Крум, Математическата гимназия, разширението на ул. “Кукуш”, продължението на бул. “Северен”.
Настояваме за мъдрост при вземането на решението от страна на общинските съветници по този въпрос и най-вече – да бъдат водени от интереса на пловдивчани, които представляват!