Социалисти и антифашисти от Пловдив и областта почетоха паметта на загиналите герои от партизански отряд „Антон Иванов” и бригада „Георги Димитров”

Социалисти и антифашисти от Пловдив и областта почетоха паметта на загиналите герои от партизански отряд „Антон Иванов” и бригада „Георги Димитров”.

Организатори на събитието бяха Градският и Областният съвет на БСП-Пловдив, Български Антифашистки съюз и Сдружение “Памет и Бъдеще”. Ежегодно мероприятието се провежда на мемориалния монумент “Антонивановци” до язовир “Въча”.

Слова произнесоха Дафинка Хаджиева, председателят на Областния антифашистки съюз Маргарита Стоилова, кандидатът и водач на листата на “БСП за България” за МИР 17 Манол Генов, както и председателят на ГС на БСП-Пловдив и водач за МИР 16 Иван Петков.
В своето слово Иван Петков изказа огорчение от решението на Столичния общински съвет относно премахването на Паметника на Съветската армия. Остро упрекна партийните лидери, които под чуждо давление позволяват да бъде подменяна историята на България.

Истинската история трябва да се съхранява и опазва и не бива да допускаме тя да бъде изменяна от нации, които в момента са наши партньори, защото “никой не е забравен и нищо не е забравено!”, завърши водачът на листата за Пловдив-град на “БСП за България” Иван Петков.