Стефан Георгиев: Младежкият съвет на Пловдив трябва да се възстанови и активно да взаимодейства с ОбС

Най-младият кандидат за общински съветник в листата на социалистите предлага местен референдум да определи на кой виден българин да издигнем паметник на Младежкия хълм

Стефан Георгиев е кандидат за общински съветник от коалиция „БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция 130. Той е най-младият кандидат в листата на социалистите в града под тепетата – на 22 ненавършени години. Възпитаник е на ЕГ „Иван Вазов”. Продължава да учи във ВУЗ финанси. Занимава се активно с култура, пее, пише музика и текстове на песни.

Какво кара един талантлив млад човек да иска да влезе в местното самоуправление?

Желанието ми да спомогна за подобряването на живота в Пловдив. Иска ми се хората да са поне една идея по-усмихнати. Вярвам, че с общи усилия ще го постигнем.

Кои, според вас, са основните проблеми на Пловдив и как може да се решат?

Градският транспорт и сметосъбирането. Трябва спешно да се наложи ефективен контрол върху тях, за да могат те да бъдат качествени. Отделно от това, докато не преминат изцяло в ръцете на Община Пловдив, те трудно могат да бъдат перфектни.

За какви младежки политики ще работите в бъдещия местен парламент на града?

Работещ Младежки съвет. Преди години е имало такъв, като идеята е да взаимодейства с Общинския съвет и да предлага политики. Лошото е, че е функционирал до 2015 г. Това трябва да се възстанови и аз ще работя усилено да се случи!

Имате интересно предложени за издигане на паметник на Младежкия хълм, бихте ли разказали по-подробно за тази идея?

Става ми много болно, когато виждам как обществото е все повече разделено. Постоянно темата за Альоша е на дневен ред, въпреки че това със сигурност не е най-наболялата тема в града ни. Смятам, че трябва да бъдем обединени, за да изграждаме по-добри ценности и светло бъдеще. Историята е такава, каквато е. Моето предложение е следното: чрез местен референдум да се определи на кой виден българин да се изгради монумент на Младежкия хълм. Мисля, че това ще ни обедини поне на местно ниво.

За какво ще призовете пловдивчани в навечерието на вота и защо да гласуват за вас?

Защото искат промяна! Защото аз също я искам! Защото, когато гласуват за хора, които съвестно ще се грижат за града, тази дългоочаквана промяна ще дойде! Защото сърцето ми тупти за Пловдив!

Подкрепете ме с бюлетина №1 и преференция 130 на 29 октомври, за да дам Повече за Пловдив!