Теодор Христов: Трябва да има редовни публични отчети от управляващите града за свършеното и ще работя в тази насока

Теодор Христов е кандидат за общински съветник от коалиция „БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция 131.

Визитка

Той е роден 23.11.1989 г. в Пловдив. Завършил е бакалавърска степен в Аграрния университет в Пловдив със специалност “Аграрна икономика” и магистърска степен в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” – специалност “Счетоводство и анализ”. Има близо 9 години опит в сферата на счетоводството. В свободното си време обича да  играе футбол, както и да посещава музикални и спортни събития, да ходи на кино, театър и др.

Какво кара един млад човек да иска да влезе в местното самоуправление?

Трябва да има активно участие на пловдивчани в управлението на града. Да се чува думата на гражданското общество, да се вземат предвид предложенията и оплакванията им. Смятам, че трябва да има редовни публични отчети от управляващите града за свършеното и ще работя в тази насока. Време е и по-младото поколение да е граждански активно, не само гласувайки, а давайки свои предложения за решаване на проблемите в нашия красив, но управляван лошо град. В листата на „БСП за България“ има специалисти от различни области и доста млади хора, които ще са от полза за града.

Какви са вашите основни приоритети, за които ще работите в бъдещия Общински съвет на Пловдив?

Относно приоритетите, ще започна с това, че трябва да има прозрачност при провеждане на обществените поръчки, за да се вижда и контролира кой изготвя и приема критериите, и кой трябва да носи отговорност при десетките започнати, незавършени в срок ремонти и завършените некачествено такива. Както казах в отговор на предишния въпрос, много е важно да има пряк контрол от гражданите.

Пловдив има необходимост от активно озеленяване с повече паркове и редовна грижа за междублоковите пространства.

Съвременният пловдивчанин се нуждае и от места за спорт. В тази насока може общината да улеснява с каквото е необходимо инвеститори на спортни обекти.

Крайно време е да спре да се говори за повече велоалеи и да се действа, за да стане възможно алтернативното придвижване из целия град. Велоалеи през централната част, с които хората от всички квартали на града ще имат възможност да ходят на работа, да спортуват и да се придвижват без да се притесняват от трафика и опасностите, ако се движат по пътното платно между автомобили.

Кой е основният проблем на Пловдив и как може да се реши, според вас?

Пловдив има много проблеми, като един от най-наболелите е презастрояването. То трябва да се спре, особено в район „Южен“, но и като цяло в града. При разрешително за всеки нов строеж да има задължение да се изгражда и съответната необходима съпътстваща инфраструктура от инвеститора – пътища, проверка и подмяна на канализация и други. Трябва да се направи ревизия на управлението от последните няколко мандата и издадените разрешителни. Някои квартали буквално се задушават от сгради.

Много е важно да се отбележи и състоянието на градския транспорт. Всички знаем, че на него не може да се разчита. Необходим е стриктен контрол за изпълнение на курсовете, увеличаване на техния брой и подобряване на качеството на услугата. Редовни автобуси през деня, както и такива след  20:00 часа и през уикендите и в празничните дни. Тук също трябва да има ревизия, защото т.нар. проект ”Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив” от преди няколко години се оказа пълен провал и сега още по спирките стоят, като паметници машини за милиони, които така и не проработиха.

Защо хората да гласуват за вас?

Първо, много е важно всеки гражданин с избирателни права да гласува. Негласувайки, оставяме възможността на други да определят нашето бъдеще и това на града ни. Апатията към случващото се в политиката на страната и отделно във всяко едно селище (най-вече от страна на младите) води до това, че „избраници” с купен вот, корпоративен такъв и зависими по един или друг начин да управляват средствата на всички нас. Изборите за кмет и общински съветници са най-близките до хората, защото пряко засягат ежедневните ни проблеми, което се вижда и в самото управление на общината, която вместо да решава проблемите на хората, създава нови, особено в последните вече над 10 години.

В мое лице пловдивчани ще имат свой представител в местния парламент, който е един от тях и ще се стреми с всички сили да направи нашия град едно по-добро място за живеене, работа и отглеждане на деца. Нещо, което пловивчани заслужаваме. Представител, който ще дава отчетност и публичност в действията и бездействията на община и общински съвет, което вярвам ще прави и всеки един кандидат от нашата листа. Нека развием огромния потенциал на Пловдив с бюлетина №1 на 29 октомври. Подкрепете ме с преференция 131.